Прокуратурата възобновява делото „Чекмеджегейт“

Софийската апелативна прокуратура е възобновила т.нар. дело „Чекмеджегейт“. През почивните дни стана ясно, че разследването за снимките от спалнята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, на които се виждат пачки с евро и кюлчета, е било прекратено на 10 май, когато главният прокурор Иван Гешев беше в Съединените щати и беше заместван от Борислав Сарафов.

В коментар за прекратяването Гешев обяви, че има пълно доверие на прокурора, взел това решение, но въпреки това прекратяването ще бъде проверено от по-горната инстанция. Тази вечер от Софийската апелативна прокуратура обявиха, че наказателното производство се възобновява, защото не са били изчерпани всички доказателствени източници и са останали неизяснени въпроси.

„Досъдебното производство е върнато на Софийската градска прокуратура с конкретни указания за попълване на доказателствена съвкупност“, инфомират от там.

Междувременно днес в Софийската градска прокуратурата продължиха разпитите по т.нар. дело „Барселонагейт“. Показания даде бизнесменът Александър Сталийски, съобщи БНР.

Четете още

Избор на редактора