Прокурорите на Кьовеши ги настаняват в сградата на СДС

Групата европейски делегирани прокурори под егидата на Лаура Кьовеши ще бъдат настанени в култовата бивша сграда на СДС на „Раковски“ 134 в София. Съобщението е за БНР, пусна го служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

„Много е вероятно в следващите дни адресът на Европейската прокуратура у нас да е ул. „Г. С. Раковски“ 134, тази небезизвестна сграда. Тя е празна в момента и няма да има някой, който да бъде изгонен – обясни Зарков в характерния си шеговит стил. – Следващият етап е кадровото обезпечение на европейските делегирани прокурори и тогава те ще имат всички условия, за да действат независимо и да открият завесата над някои проблеми, които българската прокуратура не успя да направи“, допълни той.

Министърът разясни, че е пратил вече писмо до Министерството на регионалното развитие и до областния управител, защото сградата на „Раковски“ 134 е частна държавна собственост и трябва да се предостави целево на Висшия съдебен съвет, който пък да я предостави на европейските делегирани прокурори на Кьовеши.

В момента сградата, дала подслон на синята партия в продължение на 32 години, още е в ремонт. След ремонта в нея трябваше да се нанесе Министерството на електронното управление на Божидар Божанов, но събитията се развиха другояче.

Четете още

Избор на редактора