Прокурорите на протест: Нас не ни е страх!

Магистрати – съдии, прокурори и следователи, както и служители на Съдебната власт, излязоха пред Съдебната палата в София в подкрепа на главния прокурор Иван Гешев.

„Ние сме тук, за да покажем, че не ни е страх“, обяви Невена Зартова, шефката на Софийска районна. „Акт срещу цялата държава“, така административният ръководител на Софийската апелативна прокуратура – Радослав Димов, коментира атентата срещу Иван Гешев.

Цялата пловдивска прокуратура – апелативна, окръжна и районна, излезе в знак на протест срещу атентата, извършен към Иван Гешев.

„Виждате ни всички тук, защото това е посегателство не само срещу главния прокурор, а и срещу цялата прокуратура като институция. Крайно време е да се разбере нещо, за което отдавна говорим“, каза зам.-окръжната прокурорка Галина Андреева-Минчева. Тя допълни, че атака вчера е била срещу Гешев, но утре може да е срещу всеки.

Според нея случващото се е функция на умишлено рушене на авторитета на институциите и на безпринципното охулване на прокуратурата. „Тук сме, за да кажем „Стига“, допълни тя.

Четете още

Избор на редактора