„Промяната“ пак се регистрира в ЦИК с „Волт“ и „Средна европейска класа“

От „Продължаваме Промяна“ (ПП) заявиха участието си в извънредните парламентарни избори на 2 октомври. Както и на предишния вот, ПП се регистрира с „Волт“ и Средноевропейска класа като мандатоносители.

„В момента се регистрирахме с „Волт“ и „Средна европейска класа“, защото все още не е приключила процедурата по регистрация на нашата партия. Ако това стане в близките дни, тя също ще бъде добавена към коалицията“, заяви бившият председател на парламента Никола Минчев, който внесе 5 550 подписа за регистрация.

„Със сигурност ще работим заедно с „Демократична България“ (ДБ) – дали в предизборна или следизборна коалиция е тактика за събиране на повече мандати в 48-ото Народно събрание – коментира на излизане от ЦИК Минчев. – С ДБ и БСП работихме много добре.

Целим се в този формат да имаме мнозинство в бъдещия парламент. До края на деня трябва да бъдат получени резултати от дълбочинната социология, за да се види какви резултати бихме взели, ако се явим заедно на изборите с ДБ. Едва тогава ще обявим дали ще се явим заедно“.

Бившият шеф на Народното събрание посочи, че кризите в страната ще бъдат разрешени при ясно мнозинство от поне 121 депутати, така че те да бъдат спокойни за реформите, които ще правят.

Четете още

Избор на редактора