ПСЖ пак катастрофира в Шампионската лига

Въпреки стотиците милиони, налети в проекта Пари Сен Жермен, и присъствието на Лионел Меси и Килиан Мбапе заедно на терена, клубът отново отпадна на 1/8-финалната фаза в Шампионската лига.

За пети път в последните седем години ПСЖ отпада на този етап от турнира. Сега на пътя на парижани към мечтата да спечели Ушатата застана Байерн Мюнхен, както го направи и на финала през 2020.

След 1:0 в Париж Байерн победи за втори път ПСЖ, този път с 2:0 на „Алианц Арена“. При първото попадение домакините се възползваха от груба грешка на Марко Верати, а резервата Серж Гнабри реши всичко в последната минута на редовното време.

В 61-вата минута с общи усилия Томас Мюлер и Леон Горецка отнеха топката от италианеца на границата на наказателното поле, последният я плъзна към Чупо-Мотинг, който не прости на бившия си клуб и подпечата класирането за четвъртфиналите на баварците.

През първата част ПСЖ имаше няколко добри шансове за гол, като при най-добрия гостите не успяха да накажат вратаря Ян Зомер за кошмарната му грешка. Швейцарският страж опита да лъже с крака в наказателното поле, топката му бе отнета, но след удара на Витиня Де Лихт изчисти топката пред голлинията.

Лео Меси също имаше възможност да се разпише, но при едно разбъркване в наказателното поле няколко негови последователни удара бяха блокирани, след което топката бе уловена от Зомер.

Отбраната на Байерн се справи перфектно с неутрализирането и на Меси, и на Мбапе, които не получиха нито един шанс да вкарат дори почетно попадение в последния половин час от мача.

Най-близо до това бе Серхио Рамос секунди след гола на Чупо-Мотинг, но негов удар бе отразен от Зомер. Десетина минути преди края отново Рамос стреля опасно с глава след статично положение, но прати топката на сантиметри покрай дясната греда на Зомер.

Крайното 2:0 оформи Серж Гнабри в последната 90-а минута, само шест след като се бе появил на терена. Отново Верати изгуби топката, Байерн организира бърза контра и след точен диагонален удар Гнабри реши всичко в сблъсъка.

В добавеното време баварците вкараха и трети гол, дело на Садио Мане, но той бе отменен поради тънка засада.

Байерн ще научи съперника си на четвъртфиналите следващия петък, 17 март, когато ще бъде теглен жребият.

Четете още

Избор на редактора