Пускат „по-тънка“ магистрала „Европа“, после ще доасфалтират

Движението по автомагистрала „Европа“ ще бъде пуснато около Нова година, без да бъде положен последният слой асфалт. Новината съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройство Иван Шишков пред NOVA.

По план участъкът трябваше се открие през септември, но заради забавения строеж срокът беше отложен. Пътят между Драгоман и сръбската граница също не е готов и според регионалния министър отсечката няма да бъде завършена до края на годината.

„За съжаление, въпреки острите ми коментари към Агенция „Пътна инфраструктура“, магистралата няма да бъде завършена до Нова година“, уточни министърът.

Участъкът до сръбската граница ще продължи да се строи и след като движението по „Европа“ бъде пуснато.

Шишков заяви и че се надява след въвеждането на магистралата в експлоатация последният слой асфалт да бъде положен.

По отношение на лотове 2 и 3 на автомагистрала „Тракия“ министърът коментира, че съвместна проверка на регионалното министерство и МВР е показала, че при строежа са пестени средства.

„За един от лотовете, който е в по-лошо състояние, беше предвидена и съвместна проверка на предишните министерства и АПИ“, допълни още Шишков.

По думите му пътят продължава да е опасен за шофьорите, заради което ще се преложи въпросните лотове да бъдат ремонтирани напролет.

Четете още

Избор на редактора