Пуснаха още 16,3 км от магистрала „Хемус“

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков откри днес новопостроения участък от 16.3 км Буховци – Белокопитово от автомагистрала „Хемус“. В строителството на отсечката са инвестирани почти 145 млн. лв. от републиканския бюджет, съобщи БТА.

На церемонията присъстваха зам.-министър Захари Христов и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Иво Иванов, областните управители на Търговище Станимир Парашкевов и на Шумен Христо Христов, кметът на Търговище Дарин Димитров, представители на браншови организации.

Министърът връчи двете разрешителни – за ползване на участъка от магистралата и за пътния възел „Буховци – север“, на Иво Иванов и пожела безаварийно движение и добра поддръжка на пътищата, включително и през зимния период.

„Всички проблеми с проектирането и бъдещето строителство на „Хемус“ имат своето решение. В момента имаме абсолютно точни решения за всеки проблем“, каза министърът пред медиите. Той поясни, че за 4 и 5 лот, където има одобрен подробен устройствен план, има извършено отчуждаване от предишния служебен кабинет. За съжаление, е установено незаконно строителство. „Има подготвен текст за изменение в Закона за устройство на територията, който да ни даде възможност да бъде регламентирано изпълненото незаконно строителство, за да бъде продължен строежът. Надявам се, че ако Народното събрание одобри този текст, за 4 и 5 лот ще има възможност да бъде започнато строителство веднага“, категоричен бе Шишков.

Четете още

Избор на редактора