Путин: Враговете ни искаха братоубийство

„Още един път се обръщам към всички граждани на Русия – благодаря ви за патриотизма. Повтарям, беше консолидация на обществото, твърда еднозначна позиция за поддържане на конституционния ред. Всички са обединени от отговорността за родината. Всички мерки за неутрализация на кризисната ситуация бяха взети“, заяви в свое извънредно изявление от Кремъл руският президент Владимир Путин.

„В страната ни има огромна външна заплаха. Бунтовниците предадоха и тези, които са привлекли на своя страна. Враговете на Русия и нацистите искаха братоубийство. Искаха руснаците да се убиват един друг. Обществото ни се разкъса“, каза още Путин.

„Искам да благодаря на всички служби, които застанаха на пътя на бунтовниците.  Благодаря на войниците и командирите на „Вагнер“,  които се спряха и не тръгнаха към убийствено кръвопролитие. Те могат да се върнат при своите близки в Беларус. Обещавам ви, че ще се боря за всеки от вас“, посочи той.

„Искам да благодаря на г-н Лукашенко за усилията му за преодоляване на ситуацията. Решаваща роля изигра консолидацията на обществото“, заяви президентът на Русия.

Четете още

Избор на редактора