Путин на поход срещу ЛГБТ пропагандата в Русия

Руският президент Владимир Путин подписа закон за увеличаване на ограниченията в Русия срещу така наречената „ЛГБТ пропаганда“, предаде Ройтерс. Той на практика забранява всякаква публична проява на ЛГБТ поведение или начин на живот в Русия.

Според закона, който разширява руската интерпретация на това, което се възприема като „ЛГБТ пропаганда“, всяко действие или разпространяване на всякаква информация, които се считат за опит да се популяризира хомосексуалността било то на обществени места, онлайн или във филми, книги или реклама може да доведе до тежка глоба.

Законът допълва предишния такъв на Русия срещу ЛГБТ пропагандата, който забрани „демонстрацията“ на ЛГБТ поведение пред деца. Властите вече използваха съществуващия закон, за да спрат гей парадите и да задържат активисти за правата на гейовете.

Застъпници на правата казват, че новият закон е създаден, за да отстрани от обществения живот така наречения „нетрадиционен“ ЛГБТ начин на живот, воден от лесбийки, гейове, би- и транссексуални.

Четете още

Избор на редактора