Путин отхвърли версията за взривения камион на Кримския мост

Владимир Путин на практика отхвърли версията за взривения камион на Кримския мост. На пресконференция в Астана той каза, че не е получавал достоверна информация за такъв камион.

Руският президент чул, че такава версия била развита от Федералната служба за сигурност (ФСБ), но не било установено точно дали такъв камион (зърновоз) е потеглил от пристанището на украинския град. Сега ФСБ ще трябва да се представи друга версия, защото Путин каза, че очаква да получи достоверна информация.

На пресконференцията той разсея и друго подозрение – че е решил да участва лично в срещата на високо равнище на Г-20 идния месец в Индонезия. Такава информация породи хипотеза, че може да се срещне там за преговори с американския президент Джо Байдън.

„Не е решено дали да пътувам в Индонезия. Такъв въпрос не е обсъждан. А и не виждам необходимост от преговори с Байдън“, каза Путин.

Запитан дали може да се очакват нови масирани удари по украинските градове, руският президент заяви: „Сега няма нужда от масови удари, поне не сега, сега има други задачи.“

Путин също така заяви, че Русия няма за цел да унищожи Украйна. Той каза, че не съжалява за решенията си по време на войната: „Действията ми са правилни“, съобщи „Сега“.

Четете още

Избор на редактора