Путин произведе Кадиров в звание генерал-полковник

Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров се похвали, че руският президент Владимир Путин му е присвоил чин генерал-полковник, предаде ТАСС.

„Искам да споделя с вас още една приятна новина. Руският президент ми присвои чин генерал-полковник. Указът е издаден под номер 709. Владимир Владимирович лично ми съобщи това и ме поздрави“, написа днес Кадиров в „Телеграм“.

Чеченският лидер допълни, че Путин му е честитил и Деня на Грозни (чеченската столица), Международния ден на учителя и Деня на чеченската младеж.

„Държавният глава ми позвъни и ме помоли да пожелая от негово име благополучие, късмет и успехи на всички жители на Чеченската република! Независимо от натовареността си, върховният главнокомандващ никога не забравя за значимите дати в нашия регион“, заяви Кадиров.

В края на март чеченският лидер получи чин генерал-лейтенант. Освен това той е носител на най-висшата руска държавна награда – званието Герой на Руската федерация.

Генерал-полковник е третият в йерархията в руската армия чин след армейски генерал и маршал, отбелязва Франс прес. Кадиров има вече три генералски звания – във вътрешните войски, в полицията и в Националната гвардия на Чечения.

В понеделник Кремъл похвали неговия „героичен принос“ за офанзивата в Украйна, където се сражават чеченски подразделения.

Чеченският лидер е критикуван от различни неправителствени организации за сериозни нарушения човешките права в страната му.

Четете още

Избор на редактора