Пълзи военен преврат, съпротивлявайте се на Радев и кабинета му, зове политолог

Призовавам всички, които са привиквани, да оказват съпротива на служебния кабинет. Използвайте всички законови средства, за да спъвате това, което се случва в България – то е пълзящ военен преврат“. Това заяви в „Тази сутрин“ по bTV политологът Калоян Методиев. Той предупреди и че в момента се овладяват силовите структури в страната.

„Въпросът за напусналите членове на БСП във Видин трябва да се зададе на двама политически инженери – Румен Радев и Бойко Борисов“, каза Методиев. Според него вътрешната опозиция на социалистите се ръководи от президента и от лидера на ГЕРБ, като крайната ѝ цел е свалянето на председателя на БСП Корнелия Нинова.

„Единият си управлява „Възраждане“. Другият си прави една партия на Слави Трифонов. След това си прави ПП. Сега си прави Стефан Янев“, изреди той. Според него Слави и партията му са на ръчно управление директно от президентството.

Такова служебно правителство не сме имали и трябва да се търси отговорност на президентската институция, и то не само за нарушаване на Конституцията”, заяви политологът Методиев.

Той твърди, че на сегашните служебни министри е обещавано да управляват 8 месеца. Затова и чистката вървяла с пълна пара. Денонощно се сменяли хора на всякакви нива, включително майки с малки деца. И то по готови, спуснати отгоре списъци.

Припомняме, че Калоян Методиев беше началник на кабинета на президента Радев цяла година – от август 2019 г. до септември 2020 г. По време на протестите през 2020 г. той обяви, че напуска президентството, а от „Дондуков“ 2 обявиха, че го изгонват по решение на Радев. След последните парламентарни избори Методиев пък стана началник на политическия кабинет на Корнелия Нинова в министерството на икономиката и индустрията.

Четете още

Избор на редактора