Пълна лудница в Буенос Айрес! Милиони на парада на победата (видео)

Милиони фенове на Аржентина излязоха по улиците на Буенос Айрес във вторник, за да приветстват Лионел Меси и неговите съотборници, завърнали се от триумфа им на Световното първенство.

„Гаучосите“ напуснаха базата на местната футболна федерация, показвайки се пред нетърпеливите привърженици от открит автобус. Кулминацията на обиколката ще бъде при известния обелиск на Пласа де ла Република в столицата на Аржентина.

Рейсът се движеше с много ниска скорост, а отборът представи трофея от Мондиал 2022 в Катар.

Властите съобщават, че гарите и автобусните спирки са били претъпкани с фенове, а част от мобилните мрежи в Буенос Айрес са престанали да функционират.

Играчите на аржентинския отбор напуснаха магистралата и продължиха пътуването си с хеликоптер към Буенос Айрес, поради тълпите от хора, които попречиха на придвижването на кабриолета, съобщава Марка.

Няколко хеликоптера на военноморската префектура взеха футболистите във Вила Лугано, квартал, разположен в югозападната част на аржентинската столица, за да продължат маршрута си в небето, след като са изминали само 14 километра за четири часа и половина.

Аржентина победи Франция с дузпи в неделя и спечели третата си Световна купа, първата от 36 години насам.

Четете още

Избор на редактора