Първа изява на US-посланика: Цветя пред Паметника на незнайния войн

Първата изява на новия американски посланик, след като връчи акредитивните си писма на президента Радев, беше да поднесе цветя на Паметника на Незнайния воин в София, съобщиха вчера от посолството на САЩ в България. Оттам публикуваха и снимки на Кенет Мертен пред монумента.

„Съединените щати и България споделят богата история и продължават да работят заедно в името на сигурността и стабилността в региона като приятели, партньори и съюзници в НАТО. Вдъхновени сме от смелостта и отдадеността на онези, живели преди нас, и сме благодарни на всички военнослужещи в днешно време“, написаха на страницата на американското посолство в България.

На 7 март Кенет Мертен връчи акредитивните си писма на президента Румен Радев. „По време на първата си среща с президента посланик Мертен изрази своята признателност за топлото посрещане в България и желанието си да продължи да разширява тясното партньорство между нашите две страни.

Посланикът подчерта, че САЩ и България са приятели, партньори и съюзници и че правителството на САЩ е решено да работи с всички българи за задълбочаването на това историческо 120-годишно партньорство и за изграждането на нашите споделени сигурност и просперитет“, гласеше тогава съобщението на американското посолство.

Четете още

Избор на редактора