Първа политическа сила сме, твърди „Възраждане“ и си вярва

Към настоящия момент „Възраждане“ е първа политическа сила, според данните, с които разполагаме от социологически проучвания. Това заяви пред БНТ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Разбира се, че сте чели други данни, защото социологическите агенции, по-голямата част у нас имат за цел да подготвят общественото мнение за резултати, които някой е написал някъде. Винаги нашите резултати се представят два пъти по-малки, отколкото всъщност са“, отсече Костадинов.

Той потвърди, че „Възраждане“ ще се явят самостоятелно на изборите. Костадинов бе категоричен, че не е възможна голяма патриотична коалиция, както предложи ВМРО, защото „ВМРО е част от престъпния бивш управляващ режим на ГЕРБ“.

„Хората, които претендират да са патриоти, не бива да бъдат обвързани с корупционни практики или с управления, които продават българските национални интереси, както го правят от ВМРО. Нямат нищо общо с патриотизма и няма как да има такава коалиция, защото единствената българска национална организация е „Възраждане“, аргументира се Костадинов.

Той коментира и темата „Газпром“. „Позицията ни е позицията на всеки един нормален гражданин, че трябва да има газ, а газът не се влияе от евроатлантически ценности, защото те не топлят. Очевидно е, че българското правителство действаше в абсолютно чужд интерес, в интерес на САЩ. Направи се всичко възможно зависимостта от „Газпром“ да се превърне в зависимост от САЩ“, каза Костадинов.

Четете още

Избор на редактора