Първите дами на Турция и Украйна на лаф-моабет край Босфора

Първата дама на Турция Емине Ердоган посрещна в Истанбул съпругата на президента на Украйна Олена Зеленска, предаде турската частна телевизия НТВ.

По време на срещата им Зеленска е разказала на турската първа дама за най-новите събития в Украйна, а така също и за дейността на фондацията, която носи нейното име. Тя е предала на Емине Ердоган благодарствено писмо от съпруга си Володимир Зеленски за подкрепата, оказвана на Украйна.

Украинската първа дама е изказала задоволство от приема в Турция на 1300 украински деца без семейства и е поискала помощ за евакуирането и отвеждането в Турция на около 200 деца със специални потребности.

Зеленска е откроила също така приноса на турския президент за осигуряването на морски коридор за износ на украинско зърно и предотвратяването на световна продоволствена криза.

„Щастлива съм, че посрещнах в Истанбул съпругата на украинския държавен глава, скъпата ми приятелка г-жа Олена Зеленска. Вярвам, че заедно ще излекуваме раните на украинския народ, особено на жените и децата, които са жертви на войната. Турция ще продължи дипломатическата си борба във всяка сфера за установяване на мир, както го прави от самото начало“, написа в Туитър съпругата на Реджеп Тайип Ердоган.

 

Четете още

Избор на редактора