Първо сняг, после 18 градуса до края на седмицата. Идва пролетта

Тази седмица времето ще претърпи коренна промяна. Температурите мощно ще се повишават, като очакваните максимални стойности към края й ще достигнат на места до 18 градуса по Целзий. Това е седмичната прогноза на MeteoBalkans.

Повече облаци днес се очакват над Централна Стара планина, където ще има условия за слаби валежи от сняг. Минималните температури в страната ще се задържат под нулата и ще са от минус -8°С до -2°С.

В София през деня ще преобладава разкъсана облачност, която следобед ще намалее до слънчево. Максималните температури ще са между 5-6°С.

В планините се очаква чудесно време за зимни спортове. Ще е предимно слънчево и затоплянето ще продължи. Повишава се обаче рискът от лавини. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра – около минус 7°.

През следващите 72 часа синоптичната обстановка над нашата страна няма да се промени съществено. Времето като цяло ще е с разкъсана облачност, която в много райони ще намалява до слънчево. Вятърът ще се усили, особено в Дунавската равнина.

Минималните температури ще се задържат около нулата, но максималните постепенно ще се повишават. Повече слънчеви часове очакваме в сряда.

В четвъртък по Черноморието и планинските райони от Централна България ще има условия за слаби валежи. Над Западна България ще е предимно слънчево и ще започне чувствително затопляне.

Започналото затопляне от четвъртък ще продължи и през следващите дни. В петък вятърът от запад отново ще се усили и с него температурите ще се повишат. Ще е предимно слънчево.

През почивните дни затоплянето ще продължи. Облачността ще е по-често разкъсана, като в събота ще има условия за слаби валежи от дъжд.

Максималните температури ще са над 14-16°С. В Тракия и на места в Северозападна България те ще достигат и до 17-18°С.

Четете още

Избор на редактора