Пьотровски вкара, но Полша си артиса от Евро 24

Футболистът на Лудогорец Якуб Пьотровски отбеляза срещу Чехия, но това бе достатъчно за тима на Полша, който завърши 1:1 и отпадна от участие на Евро 2024.

Халфът на разградчани откри резултата шест минути преди края на първото полувреме, след като бе на точното място и посрещна отбита топка, за да вкара. Томаш Соучек обаче изравни бързо за чехите в началото на втората част и почти осигури класирането на тима в групата, където първи е тимът на Албания. Все пак Чехия ще гостува в последния мач на молдовците, които все още има шанс при победа да се изкачат на второ място и да бъдат на европейските финали.

Дания също си гарантира участие след успеха над Словения с 2:1. Датчаните излязоха напред в резултата с попадения на Йоаким Меле преди почивката и на Томас Дилайни през втората част. Миха Зайц върна едно попадение за словенците малко преди края, което се оказа недостатъчно. Словения има последен мачбол, като при равенство с Казахстан в понеделник също ще се нареди сред европейските финалисти.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Националният отбор на Англия по футбол се наложи над тима на Малта с 2:0 у дома и си осигури класирането за Европейското първенство през 2024 година в Германия. Защитникът на гостите Енрико Пепе си вкара автогол в деветата минута, с който откри резултата, а капитанът на „Трите лъва“ Хари Кейн се разписа четвърт час преди края на редовното време, като това бе 62-рото му попадение за Англия. Тимът на Гарет Саутгейт не беше убедителен в мача, като през първото полувреме не отправи нито един точен удар във вратата на съперника – нещо, което му се случва за първи път от 2017 година. Англия завършва кампанията си с гостуване на Северна Македония в понеделник.

В тази група отборът на Италия се приближи към класиране, след като спечели срещу Северна Македония с 5:2 в Рим. Така отборът на Лучано Спалети вече има нужда само от точка, за да си осигури участие във финалите в Германия, където да защитава титлата си.

Италианците доминираха най-вече през първата част, когато се отличи нападателят на Ювентус Федерико Киеза, който вкара два гола и бе в основата на всички опасности. Матео Дармиан бе открил резултата за Италия, а Жоржиньо пропусна дузпа. След почивката резервата Яни Атанасов вкара два гола за македонците, които застрашително се върнаха в мача, но в последните 10 минути Джакомо Распадори и Стефан Ел Шарауи успокоиха тима на Италия. В последния кръг Италия ще гостува на Украйна в Леверкузен и на тима на Спалети му трябва точка за класиране.

Четете още

Избор на редактора