Радев даде старт на 20-ото издание на „Българската Коледа“

„Българската Коледа“ не е просто дарителска кампания, тя е нещо много повече. Тя ни дава вяра, че сме цивилизовано общество, което се крепи на хуманни ценности. Това каза президентът Румен Радев, който даде началото на 20-ото юбилейно издание на благотворителната инициатива. На тържествена церемония във Велико Търново държавният глава обяви, че тазгодишната кампания ще е посветена на децата с редки генетични заболявания.

Румен Радев съобщи, че през изминалата година инициативата „Българската Коледа“ е постигнала рекорден бюджет от над 3 млн. лева, подпомогнати са 517 деца с тежки хронични заболявания и е дарила апаратура на 22 лечебни заведения в страната.

По думите на Радев „Българската Коледа“ е израз на надежда за бъдещето ни като общество и държава, защото успява да обедини хора с различни професии, образование и социално положение около една обществено значима кауза.

„Хиляди са добродетелните българи, които стоят зад тази инициатива – учредители, дарители, медии, разпространители на идеята. Но най-важното за успеха на всяка една дарителска инициатива е доверието в нея, а това доверие зависи от хората на края на дарителския акт. В случая това сте вие – българските лекари“, каза президентът.

„Особено съм удовлетворен от факта, че благодарение на тази инициатива все повече български лекари работят със съвременна, високотехнологична апаратура и разширяват своите възможности да прилагат съвременни и иновативни методи за диагностика и лечение“, допълни Радев.

Виждайки отново българска болница с изключително сплотен и отдаден екип, аз съм убеден в бъдещето на тази инициатива и на българското детско здравеопазване.

Това е секторът, където всички ние като общество и държава трябва да отделяме все по-голямо внимание, средства и грижи, за да има бъдеще нашата нация, добави президентът. Той пожела успех на 20-ото юбилейно издание на инициативата „Българската Коледа“.

Четете още

Избор на редактора