Радев: Новата коалиция предаде избирателите си

Надявам се правителството да не предава националните интереси така, както лидерите на новата коалиция предадоха доверието на своите избиратели, каза президентът Румен Радев на влизане в НС преди гласуването на новия кабинет и допълни:

„Обществото ни тепърва ще осмисля процесите около акуширането на тази коалиция, защото тя обезсмисли изборите. А изборите са основата на демокрацията!

Спомняте си как г-н Борисов обикаляше страната да убеждава хората да гласуват за него, защото ПП са съсипали държавата, и ако се допуснат до властта, те ще я довършат. Днес г-н Борисов им подарява цялата власт.

Спомняте си как ПП бяха окупирали социалните мрежи, за да вдъхновяват своите последователи, че ГЕРБ са мафията, и трябва да бъдат изтрити от българската политика. Днес те споделят властта с ГЕРБ.

Спомняте си как ДБ поведоха своите избиратели на кръстоносен поход срещу задкулисието и олигархията. Днес те просят от него одобрение и просят точно някакво спасение така, че да си гарантират властта, тяхната благословия.

Всички те спечелиха за сметка на измамения избирател и демокрацията.

Политиката не е само интереси и математика за формиране на мнозинство. Не трябва да забравяме, че политиката е преди всичко ценности.

Гласуването днес ще покаже дали народните представители от тези партии, дали всички те са с ампутирано достойнство и са приели ролята да бъдат просто редови гласуващи“, добави Радев.

Четете още

Избор на редактора