Радостин Василев напуска ПП-ДБ със скандал

Радостин Василев обяви, че ще гласува против ротационното правителство „Денков-Габриел“ и че напуска парламентарната група на ПП-ДБ.

„ПП не се интересуват от избирателите си, а от това да упражняват власт. Злото, което стои зад ъгъла ги карало да правят коалиция с ГЕРБ. Това е коалиция и всички го знаят. Мария Габриел ще бъде министър-председател след 9 месеца“, заяви Радостин Василев по време на пресконференция в БТА.

Депутатът пусна запис от Националния съвет на „Продължаваме промянта“.

На записите се чува как Петков обяснява на приближените си, че Урсула фон дер Лайен му е казала, че България има шанс за Шенген, но не и за еврозона на този етап. Той казва, че България не отговаря на критериите за влизане в еврозона, но тя му е обещала да влезем по друг начин и вмята шеговито, че ЕС не се води само от морални ценности.

Асен Василев допълва, че имената са синхронизирани с посолството. По думите на Петков Борисов не е искал към момента да има главен прокурор. На записа се чува как ПП обсъждат какво би станало, ако се поиска арест на Борисов.

„Ако се въведат практики от ЕС, поне 6 месеца ще се влачи имунитета на Бойко. Ако не са отстранили Гешев като главен прокурор, Борисов няма да иска да ходи на избори“, заявява още бившият финансов министър.

„Той не отваря опциите, защото знае, че само ние можем да го изперем. Може да се правим на интересни по телевизията и да говорим за джентълменски договорки. А на следващите избори ще стоим до тоалетната и ще ни заобикалят. Всичките схеми, които направихме, интелектуалците са 7%. Ако пуснеш народа да се презентира нормално, ние трябва да сме макс 10%. Направихме леко „ала-бала“ през президента“, посочва Петков.

Василев обеща да пусне целия запис, който медиите да изтеглят и да изслушат.

Четете още

Избор на редактора