Василев пак атакува Слави: Депутатите на ИТН не са крепостни селяни

„Оказа се, че „Има такъв народ“ подведе стотици хиляди българи с обещанията си, които така и не изпълнява. Г-н Трифонов трябва да свикне, че неговите депутати не са крепостни селяни. С тях могат да говорят всички“. Това заяви министърът на спорта в оставка Радостин Василев пред bTV.

Василев, който избяга от ИТН, активно участва в разговорите за изготвянето на управленската програма на кабинета на Асен Василев.

Запитан, доколко са верни информациите, че ако Бойко Рашков оглави КПКОНПИ той може да го замени като вътрешен министър, Радостин Василев заяви, че с него никой не е обсъждал подобен въпрос.

„Ако стане нещо такова, само мога да кажа, че на всички корумпирани Бойко Рашков ще им се види като пролетна песен. Заради това и много хора треперят“, допълни Василев.

Той разкри, че Виктория Василева, която обяви, че ще напусне Народното събрание, е била на срещите между депутатите от ИТН, които се отцепиха от партията и премиерът в оставка Кирил Петков. Василев нямал представа обаче какво точно я е разубедило да не напусне партията на Слави Трифонов.

„Изключително много я уважавам. Тя е човекът, който реално е създал ИТН и ме е поканил в партията. Считам, че тя постъпва правилно. Не знам мотивите ѝ към момента и защо само напуска парламента и не разкрива какво ще се случва оттук нататък, но смятам, че нейното място не е в ИТН“, коментира още Радостин Василев. По думите му много пъти Василева е заявявала, че това не е очакваното от нея развитие и на ИТН, и на политиката, която тази партия води.

Четете още

Избор на редактора