Радост за скиорите, сняг покри Пампорово

Изненадващ обилен сняг заваля в Пампорово снощи. Студената вълна понижи чувствително температурите в цялата страна. На места в бурен вятър, особено в Пловдив, където паднали дървета смачкаха коли. В района на популярния зимен курорт захлаждането бе съпроводено с обилен зимен снеговалеж за радост на скиорите.

Синоптиците съобщават, че днес валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва и намалява. По-значителна ще се задържи над източната половина от страната и там ще има превалявания от дъжд, на отделни места в Североизточна България – дъжд и сняг.

Ще е ветровито с умерен и силен вятър от запад-северозапад, който привечер постепенно ще отслабва. Минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните – между 5° и 10°. В София минималната – около 1°, максималната – около 5°.

Обявен е оранжев код за силен вятър в 8 области в Северозападна и Централна България, където ще духа силен и бурен вятър от запад-северозапад. Скоростта му ще достига до 30-32 m/s.

Това са областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Пазарджишка, Пловдивска и Сливенска. За останалата част от страната е обявен жълт код за силен вятър с пориви до 20-24 m/s.

Четете още

Избор на редактора