Разкриха плантация от марихуана и цех за производство край Девин

Най-голямата в девинско плантация за марихуана бе разкрита при спецакция на полицията и прокуратурата в Смолян. На площ 1 дка на много труднодостъпно място над село Осиково разследващите откриват цяла фабрика за производство на дрога.

На извънреден брифинг по случая днес окръжният прокурор на Смолян Недко Симов заяви, че се касае за тежко умишлено престъпление, свързано със засяване, отглеждане и разпространение на високорискови наркотични вещества.

При огледа са намерени и иззети 17.6 кг суха тревна маса марихуана и 143 броя канабисови растения. Към този момент няма привлечен обвиняем или обвиняеми.

Мястото, на което били засети и обработвани растенията е толкова труднодостъпно,  че до него не стигат и високопроходими автомобили. В наркоплантацията имало всичко налично за целия цикъл на производство на дрогата.

Площта от 1 дка била оборудвана с капково напояване, а производството било подсигурено с енергиен източник, което предполага постоянното му обслужване и присъствие.

На мястото има специална дробилка, която да подготвя готовия материал и специално изградени сушилни, където се суши дрогата. Земята, на която е плантацията, е държавен горски фонд.

Четете още

Избор на редактора