Разследването по кражбата „Хемус“ ще потръгне, обеща вътрешният министър

Случаят с откраднатите милиони от строежа на автомагистрала „Хемус“ е много по-мащабен и МВР ще започне да работи по-активно по него. Това обеща служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по БНР.

„Като не ги търси прокуратурата – трябва да ги търси полицията. А не ги е потърсила достатъчно активно. От встъпването ми в длъжност проверих по какво се работи, извикал съм работещите по случая служби, дадох указания по какво не е работено достатъчно, влязохме във взаимодействие с НАП по този въпрос. И ви уверявам, че доста енергия ще се влее по тази тема и ще има развитие“, зарече се той.

Министърът припомни, че по тази тайнствена афера има един обвиняем и две съдебни производства. Но подчерта, че целият случай е много по-мащабен от видимото на пръв поглед.

Припомняме, че въпросният единствен обвиняем е международният съдия по футзал Борислав Колев. Той беше задържан през декември миналата година и обвинен в пране на пари. Оттогава нищо не се случва по делото. За Колев се твърди, че с помощта на подставени лица изтеглил 53 млн. лева от парите за строежа на Лот 5 от магистрала „Хемус“. Според него, ги предал в сакове и чували на друго лице – неизвестния засега Георги Георгиев – и повече не ги видял.

Четете още

Избор на редактора