Реал с първи 100-милионен трансфер за годината

Националът на Англия Джуд Белингам вече е играч на Реал Мадрид. Той преминава от Борусия Дортмунд. Новината е потвърдена от официалните сайтове на Борусия и „белия балет“. Според информации от Испания първоначалната сума на трансфера е 103 милиона евро. Белингам е на 19 години и е сред топ халфовете в света.

В сделката са заложени различни бонуси, които може да донесат на „жълто-черните“ още над 30 милиона. Представянето на Белингам като играч на испанците ще бъде утре.

Талантливият тийнейджър бе избран за най-добър играч на сезона в Бундеслигата, където обаче Борусия не успя да се пребори за титлата и тя пак бе за Байерн (Мюнхен). Англичанинът е считан за един от най-перспективните младоци в световния футбол, като въпреки крехката си възраст вече показва завидно ниво срещу някои от най-добрите играчи.

През октомври миналата година англичанинът стана най-младият капитан в историята на Борусия. Догодина на „Бернабеу“ ще пристигне и бразилската сензация Ендрик, който в момента е само на 16 години.

Четете още

Избор на редактора