„Реал“ не губи време, подписва с новия Пеле

„Реал“ не чака края на шампионата е вече развърза кесията. 16-годишният бразилски нападател на „Палмейрас“ Ендрик заминава за Мадрид, за да подпише с „белия балет“, съобщава Marca. В Бразилия наричат детето чудо Новия Пеле.

Вече има споразумение и трябва само да бъде подписано. Това ще стане веднага щом младият талант и баща му пристигнат в испанската столица в близките дни.

„Реал“ ще заплати на „Палмейрас“ € 60 млн., колкото е откупната цена на Ендрик, но сумата от сделката ще надхвърли € 72 млн. При това футболистът ще може да се присъедини към мадридския клуб чак като навърши 18 години през 2024.

Ендрик Мария Перейра де Соуза, или просто Ендрик е левичар, играе на позициите централен нападател или крило. Засега е невисок (173 см), средно телосложение. Възпитаник е на школата на „Палмейрас“, наскоро дебютира при 20-годишните.

Главните му качества са универсалност, техника, скорост и физическа сила. Благодарение на ниския център на тежеста си и контролира топката отлично и трудно може да му бъде отнета.

На юношеско ниво към края на май Ендрик има впечатляваща статистика – 171 гола в 175 мача!

Четете още

Избор на редактора