Реал победи Челси и в Лондон

Реал (Мадрид) ще играе в полуфиналите на Шампионската лига по футбол за трета поредна година.

Актуалният носител на трофея елиминира английския гранд Челси след победа в реванша с 2:0 и общ резултат от двата мача 4:0. Попаденията за победителите вкара бразилецът Родриго Гояш, който бе точен в 58-мата и в 80-ата минута.

Двубоят на „Стамфорд Бридж“ обаче не бе никак лек за гостите от испанската столица, особено през първите 60 минути, като единствено пропуските на нападателите на „сините“ и добрите намеси на Тибо Куртоа на вратата запазиха мрежата им суха.

Секунди преди края на първото полувреме Челси пропусна невероятна възможност да поведе. Центриране от десния фланг премина през всички играчи в наказателното поле на Реал и топката се оказа у левия бранител на домакините Марк Кукурея. Испанецът обаче се засуети, не успя да стреля от движение и в крайна сметка ударът му бе блокиран от Куртоа.

В 58-мата минута Реал откри резултата. Родриго се оказа напълно непокрит на дясното крило, премина покрай Рийс Джеймс и навлезе в наказателното поле на Челси. Там той пусна успореден пас на голлинията, като топката достигна до Винисиус. Лявото крило на Реал не се поколеба и върна подаване към Родриго, който от близка дистанция бе точен за 0:1.

В 80-ата минута Винисиус изведе Федерико Валверде, уругваецът продължи към Родриго и за бразилеца не бе проблем да реализира за втори път.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора