Ретро автомобили за над $150 млн. на рали в Дубай

Класически автомобили на стойност над 150 милиона долара ще излязат по пътищата на ОАЕ следващия месец.

Първото по рода си издание на международно известно рали за ретро автомобили в ОАЕ ще включва 100 отбора, пътуващи през всичките седем емирства от 4 до 8 декември, съобщава ТNN.

Събитието стартира в Dubai Creek Golf Club във вторник вечерта и организаторите заявиха, че планират 1000 Miglia Experience UAE да се превърне в най-голямото редовно събитие за класически автомобили в региона на GCC.

Ентусиастите получиха предварителна представа за ралито, когато през февруари се проведе по-малко, двудневно събитие с 44 участници.

За първи път на тези територии ще бъде възможно да се види парадът на автомобили, които твърде често са стояли затворени в музеите и в гаражите на частни колекции“, каза Алберто Пиантони, главен изпълнителен директор на 100 Miglia.

„Това е първата стъпка да покажем нашата вече почти вековна история тук.

„Това не са просто коли, това са произведения на изкуството.“

Dubai Creek Golf Club е мястото, където състезанието ще започне, като състезателите ще достигнат финалната линия в Абу Даби няколко дни по-късно.

Годишното състезание 1000 Miglia, което се провежда в Италия, е широко известно сред ентусиастите на класически автомобили като „най-красивото състезание в света“.

Първоначално събитието трябваше да се проведе като част от честванията на Златния юбилей на ОАЕ, но беше отложено поради пандемията.

Четете още

Избор на редактора