Роби Уилямс и Ед Годрич показват новите си картини в Дубай

„Те са детски картини за палави възрастни“, иронизира Роби Уилямс, когато стане дума за последното му начинание – колекция от произведения на изкуството, които е създал с дългогодишния си приятел и творчески сътрудник Ед Годрич. 

Дуото представи първата си колекция през май на самостоятелна изложба, организирана от Sotheby’s в Лондон. Второто показване на творби на Уилямс и Годрич ще бъде в Дубай на 30 ноември.

До 16 декември в изложбата, озаглавена „Черно-бели картини II“, ще бъдат представени 15 творби. Абстрактни, многопластови, монохроматични и напълно уникални, те се отличават с бели вихри, които се развиват в животински лица, преди да се изтънят в по-двусмислени форми и форми. Всеки път, когато погледнете, има какво ново да видите.

„Те са доста заети, казва Годрич. – Мисля, че някои хора могат да бъдат малко съкрушени от тях, тъй като има много детайли, но включени по хубав начин. Те са щастливи неща за гледане, така че трябва да доставят много радост на хората, когато ги видят, защото има хумор, има музика, има енергия. Слушаме музика, когато са нарисувани – това е голямо, голямо нещо, музиката“.

Уилямс добавя: „Мисля, че можете да почувствате къде сме били и можете да почувствате какво означава това за нас и можете да почувствате, че има хумор в тъмнината.“

Двамата се запознават, когато Годрич, в предишната си маска на интериорен дизайнер, е назначен да декорира дома на Уилямс в Лондон преди повече от десетилетие. След като проектът е завършен, те остават близки приятели и, обединени от споделена любов към изкуството, музиката и всички неща от 80-те години на миналия век, стават творчески сътрудници. Те прекараха последните пет години в разработването на своите различни произведения на изкуството.

Четете още

Избор на редактора