Род Стюарт нае къща за украинско семейство с 5 деца

Британският певец Род Стюарт заяви, че използва своята „сила“ на рицар, за да помага на другите, като е наел дом за семейство от седем бежанци от Украйна, предаде БТА.

Той каза, че обикновено не съобщава за всичките си „благотворителни усилия“, но се надява, като направи действията си публични, да вдъхнови и други да помогнат.

Стюарт, или сър Род, както е известен с британската си титла, е предоставил подкрепа на украинската двойка Ростилсав и Олена и петте им деца, като е плащал наема и сметките за имот в Бъркшър поне за една година, твърди в. „Мирър“.

Семейството, което пристигна във Великобритания, без да говори английски език, е „прекрасно… толкова учтиво“ и „всички са много благодарни“, казва Стюарт.

„Това просто ме кара да искам да направя повече. Сега мисля да купя друга къща и да привлека много повече хора“, казва той пред таблоида „Мирър“.

Според изданието Стюарт и съпругата му Пени Ланкастър са били вдъхновени за действията си, след като по новините гледали какво се случва в Украйна след руското нашествие.

Певецът наел три камиона и изпратил провизии в Украйна.

Следващия месец Род Стюарт ще има серия от концерти във Великобритания, като ще се качи на сцената в Нотингам, Абърдийн, Глазгоу, Белфаст, Лондон, Бирмингам и Манчестър.

Той споделя пред в. „Мирър“, че турнето ще бъде посветено на Украйна и на народа й.

Четете още

Избор на редактора