Роналдо с най-много голове в света през 2023 г.

Португалският нападател на Ал Насър Кристиано Роналдо вкара две попадения за успеха на тима с 5:2 като гост над Ал Итихад в дербито от 18-ия кръг на първенството на Саудитска Арабия по футбол и стана голмайстор номер 1 в света през 2023 година.

Роналдо беше точен от дузпи в 19-ата и в 68-ата минути. Андерсон Талиска в 38-ата и Садио Мане на два пъти в 76-ата и 82-ата реализираха останалите попадения за успеха. Абдерразак Хамдала в 14-ата и 52-ата се разписа за Ал Итихад, а домакините останаха с десет души на терена, след като Фабиньо получи втори жълт картон в 67-ата минута.

38-годишният Роналдо има 53 гола във всички турнири през 2023-а, а след него останаха нападателите Килиан Мбапе (Пари Сен Жермен) и Хари Кейн (Байерн Мюнхен), които се разписаха по 52 пъти. Двата европейски гранда нямат повече мачове през тази календарна година.

Кристиано Роналдо е петкратен носител на „Златната топка“, петкратен победител в Шампионската лига, европейски шампион и победител в Лигата на нациите. Португалецът е голмайстор в историята на националните отбори, на европейските първенства, на Шампионската лига и на Световните клубни първенства.

В кариерата си е играл за Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, Ювентус и Спортинг, а през декември 2022-а премина в Ал Насър, уточнява БТА.

Четете още

Избор на редактора