Тийнейджър детронира Джокович на турнира в Рим

Холгер Руне (Дания) детронира Новак Джокович (Сърбия) на четвъртфиналите на турнира на клей от сериите „Мастърс“ в Рим с награден фонд от 7,7 милиона евро.

Поставеният под номер 7 Руне елиминира шесткратния шампион Джокович с 6:2, 4:6, 6:2.

35-годишният сърбин достигна до най-добрите осем в надпреварата за 17-и път от 17 участия, но не успя да продължи серията си от четири поредни финала в състезанието в италианската столица.

20-годишният датчанин стартира отлично и поведе с 5:1 по пътя си към успеха в първия сет. Във втората част Джокович сервираше за изравняване на резултата при 5:3, допусна пробив, но ведгана след това спечели подаването на съперника и вкара мача в решаващ трети сет. В него Руне показа страхотна игра и с два поредни брейка дръпна с 4:0, което се оказа решаващо.

Джокович, който имаше проблеми с контузии в последно време, допусна цели 35 непредизвикани грешки срещу 15 на съперника, което натежа.

„Това е голяма победа за мен. Всеки мач срещу Новак е огромно предизвикателство. Той е един от най-добрите, които някога са играли тенис. Знаех, че трябва да покажа най-доброто от себе си и го направих. Много съм горд, че достигнах до победата днес“, каза Руне.

„Оставам не земята, защото все още не съм постигнал много. Мисля, че трябва да бъдеш скромен. Аз съм такъв е се надявам хората да го виждат. Старая се да се боря във всеки мой мач, да оставям всичко на корта. Днес също беше голяма битка и съм много щастлив, че успях. Голям фен съм на Новак. Той е огромно вдъхновение за мен и му желая всичко най-добро“, добави той.

Датчанинът ще играе за място на полуфиналите срещу победителя от двубоя тази вечер между Каспер Рууд (Норвегия) и Франсиско Черундоло (Аржентина).

Четете още

Избор на редактора