Русия: Вече носите в пълна степен отговорност за хилядите жертви

Русия реагира остро на решението на българския парламент да предостави на Украйна военна и военно-техническа помощ. Ето изявлението на официалния представител на МВнР на Русия Мария Захарова:

Разглеждаме решението на Народното събрание на България за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна като поредния неприятелски акт срещу страната ни, който ще доведе до по-нататъшно влошаване на намиращите се и без това в плачевно състояние двустранни отношения.

🔹 ️Отговорността за удължаването и ескалацията на конфликта в Украйна, хилядите цивилни жертви, разрушаването на гражданска инфраструктура и подкопаването на сигурността в Европа оттук нататък се носи в пълна степен и от София.

🔹️ Убедени сме, че българските законодатели са запознати с фактите за незаконен трафик на оръжие, включително от чужбина, на контролираните от Украйна територии,

и не може да не осъзнават опасността от попадането му в ръцете на терористични групировки и бандитски формирования в много горещи точки по света.

Надявам се, че ситуацията в Европа в България следят не по европейски източници. Съжаляваме, че този фактор също остана без внимание.

Четете още

Избор на редактора