Русия пази Кремъл и Путин с ракети “Панцир-С1”

Русия е разположила ракетни системи “Панцир-С1” на върха на няколко ключови сгради в центъра на столицата Москва. Обградена от военната техника е и резиденцията на президента Владимир Путин.

Според анализатори Кремъл се готви за потенциална, макар и малко вероятна, атака в сърцето на Русия от Киев.

На снимки в Телеграм се вижда, че ракетна система “Панцир” е била монтирана на покрива на осеметажна сграда на руското Министерство на отбраната край река Москва. Военна техника е била поставена и на покрива на учебна сграда в московския квартал “Таганка” – на 4 км югоизточно от Кремъл, става ясно от кадри, публикувани в руската социална мрежа.

“Панцир-С1” има малък до среден обсег от около 30 км. Използва се за защита срещу самолети и хеликоптери. Неутрализира също крилати ракети.

Руската армия поясни, че техника от подобен тип е подходящо за справяне с по-малки цели като военни и търговски дронове, които стават все по-често употребявани на бойното поле от началото на войната в Украйна на 24 февруари м.г.

През последните седмици няколко руски медии съобщиха за разполагането на ПВО комплекс С-400 с голям обсег в Москва, които често се използват заедно с “Панцир-С1”.

Четете още

Избор на редактора