Рускиня заби още 16 пирона в ковчега на Харви Уайнстийн

Американският филмов продуцент Харви Уайнстийн, който излежава присъда за сексуални престъпления, бе осъден на още 16 допълнителни години зад решетките по обвинение в изнасилване, съобщи Variety.

В резултат на първия съдебен процес в Ню Йорк през февруари 2020 г. опозореният магнат получи присъда от 23 години затвор за изнасилване и принуждаване към орален секс.

На 23 февруари излезе новата присъда от трибунал в Лос Анджелис. Харви бе обвинен в изнасилване от жена, наречена условно по време на процеса „Джейн Доу“, без да се посочва истинско име.

Преди да бъде осъден, Уайнстийн се обърна към съда: „Твърдя, че съм невинен. Тук става дума за пари и за преследването ми…Моля, не ме осъждайте на доживотен затвор. Не го заслужавам…“.

Адвокатите подчертаха, че клиентът им има медицински проблеми, освен това е баща на 5 деца. „Той е 70-годишен човек с лошо здраве… За децата си той се превърна в безплътния глас по телефона“, пледира Верксман.

Уайнстийн бе компрометиран с публичните свидетелства на повече от 100 жени за неприемливото му сексуално поведение в продължение на десетилетия.

Междувременно Hollywood Reporter разкри самоличността на въпросната „Джейн Доу #1“, която заявява пред изданието: „Уморих се да се крия. Искам да си върна живота. Казвам се Евгения, мене ме изнасилиха. Това е моята история“. 43-годишната днес жена, майка на 3 деца, се казва Евгения Чернишова и е родена в Русия, в Сибир. Тя започва да се занимава с манекенство 15-годишна, по-късно се премества в Италия, където се омъжва и изиграва няколко малки роли във филмови продукции.

По думите й Уайнстийн я е изнасилил в хотелската й стая през 2013 г. в седмицата на Оскарите. „Аз го молех да спре, показвах му венчалната си халка и снимка на децата ми. Но на престъпника нищо не му подейства“, твърди тя.

Според изповедта й, след инцидента тя се чувствала омърсена, изпаднала в депресия, не й се живеело и се пристрастила към алкохола. Развела се със съпруга си, който последствие починал.

Четете още

Избор на редактора