Руски хокеист от НХЛ го пратиха с калашник на море. Баренцово море

Уникален малшанс застигна трикратния световен шампион по хокей Иван Федотов. Руската звезда, който съвсем наскоро подписа милионен договор с клуба от НХЛ „Филаделфия флайърс“, вместо скъп костюм надяна военна гимнастьорка.

Федотов е бил задържан направо на хокейната площадка при тренировка в Санкт-Петербург.

Той е обвинен в отклонение от военна служба. Първоначално хокеистът е бил отправен Североморск, Мурманска област, архипелага Новата земя.

По-късно е бил пренасочен в Северодвинск, Архангелска област.

На Федотов му е присвоено военното звание „редник“. До септември той ще премине единичното обучение в 907-ми учебен център на Главния комисиариат на Военноморския флота на Руската федерация.

След това ще бъде определено къде ще продължи военната служба на Федотов.

Много е вероятно руският национал да отслужи цяла година и вече е бил уведомен за това решение, съобщи ТАСС.

Предполага се, че 25-годишният вратар, след като завърши единичното обучение ще се върне да служи в Новата земя — архипелаг в Северния ледовит океан между Баренцово и Карско море.

Прессекретарят на президента Путин Дмитрий Песков също коментира призоваването на военна служба на Федотов: „Навярно знаете, че администрацията не се занимава с призоваването на войници. Този въпрос трябва да се адресира към Министерството на отбраната. И в случая не става въпрос за човешки коментари, тук има закон. Емоциите едва ли са уместни“.

Договорът на хокеиста с ЦСКА изтече и той вече подписа контракт с тима на „Филаделфия“ от НХЛ. В тази ситуация обаче не е ясно дали този договор въобще ще влезе в сила.

17 мига от цивилната пролет на Иван Федотов

Четете още

Избор на редактора