Сабаленка и Сакари започнаха с победи на Финалния турнир на WTA

Гъркинята Мария Сакари и Арина Сабаленка от Беларус стартираха с победи на Финалния турнир на Женската тенис асоциация (WTA), който се провежда във Форт Уърт (САЩ).

В първия кръг в група „Б“ Сакари победи Джесика Пегула (САЩ) със 7:6(6), 7:6 (4) за 2:14 часа на корта.

Двете играха и на финала на турнира в Гуадалахара (Мексико) преди осем дни, когато Пегула спечели с 6:2, 6:3 за 71 минути.

Този път обаче само първата част продължи 73 минути. Двубоят беше изключително равностоен. Сакари и Пегула спечелиха точно 52 от общо 104 изиграни точки в първия сет, като и двете реализираха три от петте си възможности за пробив.

Сакари имаше леко предимство във втория сет, но отново се стигна до тайбрек. В 12-ия гейм американката спаси два мачбола, но Сакари взе четири поредни точки в края на тайбрека и затвори срещата с третия си мачбол.

В другия мач от групата Арина Сабаленка преодоля сет пасив, за да победи Онс Жабюр (Тунис) с 3:6, 7:6(5), 7:5 за 2:31 часа.

24-годишната Сабаленка спечели последните си три мача срещу Жабюр. Тунизийката доминираше със силен сервис в началния сет, печелейки 73 процента (16 от 22) от своите точки на сервис, като същевременно не позволи на съперничката си нито една възможност за точка за пробив.

Вторият сет беше доста различен, тъй като Жабюр започна да прави двойни грешки. Двете си размениха по три пробива, а в тайбрека Сабаленка преодоля пасив от 3:5 и след четири поредни точки направи 7:5, за да изравни резултата.

В третата част беларускинята направи пробив в 12-ия гейм и приключи двубоя с първия си мачбол.

Четете още

Избор на редактора