Сабаленка шокира Швьонтек, на финала ще срещне Гарсия

Арина Сабаленка изигра „невероятен тенис“, за да шокира световната номер 1 Ига Швьонтек с 6-2, 2-6, 6-1 в неделя, за да достигне до финала на WTA Finals, където ще срещне Каролин Гарсия, след като французойката победи Мария Сакари във Форт Уърт, Тексас.

Швьонтек нямаше загубен сет на финалния за сезона турнир, но се предаде пред мощния форхенд на беларусинката.

Единственото нещо, което имах в ума си, беше просто да я накарам да работи. И това е“, каза Сабаленка. „Само благодарение на това успях да покажа невероятен тенис тази вечер и да постигна тази победа.“

След размяна на паузи в началото на първия сет, Сабаленка, която загуби от полякинята на полуфиналите на US Open през септември, лесно реализира няколко шанса, докато Швьонтек направи поредица от нехарактерни грешки.

Ига се завърна с нова решителност във втория сет, печелейки първите четири гейма..

Но световната номер 7 Сабаленка се върна в третия сет, като загуби само две от точките си на първи сервис, без да се сблъска с точка за пробив, за да спечели третата си победа в кариерата над опонент номер едно.

Победата й дава възможност за реванш срещу горещата Каролин Гарсия, която я победи по-рано по пътя към спечелването на титлата в Синсинати.

Французойката преодоля Мария Сакари с 6-3, 6-2, за да достигне до първия си шампионатен мач от финалите на WTA, като изпрати 19 уинъра и шест аса.

„Днес тя не хареса моя стил на игра“, каза Гарсия след победата.

Четете още

Избор на редактора