Салимова: Тъжна съм и щастлива едновременно

„В първата партия от финала просто завършихме наравно, пропуснах шанса си и мога да се сърдя само на себе си, защото допуснах грешки. Във втората партия просто не зная и аз какво стана, защото вече виждах как побеждавам. И отново дойде равенството“, споделя Нургюл Салимова, която накара всички в България от раз да започнат да обичат и да разбират от шахмат.

„Напълно печелех тази финална битка. И ако тя се изиграе още сто пъти, в 99 от тях аз ще спечеля със сигурност. Накрая не се случи и за мен това беше шокиращо. Отдавам го на голямото напрежение, което имах върху себе си, защото не съм толкова опитна“, допълва българката, която остана на косъм от победа във финала на Световната купа в Баку, предава бТВ.

„Разбира се, имаше ситуации, в които през съзнанието ми минаваха мисли от сорта: окей, аз наистина ще спечеля Световната купа. Подобни мисли биха развълнували всеки на мое място. В крайна сметка загубих, но аз имах своите шансове срещу много силен съперник. Тя беше абсолютен фаворит през цялото време“, признава Салимова в първото си интервю след края на надпреварата в столицата на Азербайджан.

„Честно казано, във втората партия дори постъпих на няколко пъти много глупаво като тактика, не знам какво ми стана. Липсата на достатъчно време също се оказа много, много важна. Ако имах време, нещата щяха да бъдат различни. Тъжна съм, но животът продължава“, не крие огорчението си Салимова, на която тепърва предстои дълъг път обратно към дома.

Четете още

Избор на редактора