Самолетът на външния министър на Германия спука гума

Германският външен министър Аналена Бербок вчера не можа да се завърне в Берлин от Катар, защото самолетът ѝ беше със спукана гума, предаде БТА.

Самолетът имаше техническа неизправност, която не му позволи да се завърне в Берлин, съобщи говорител на външното министерство от Доха.

Уточнението, че става дума за спукана гума, дойде от съобщение в Туитър на Луфтвафе. В публикацията се казва, че механиците е нямало как да сменят спуканата гума с каквато и да е стара гума поради опасност тя да се пръсне при кацането.

„Този специален модел (гуми) не се предлага на местния пазар и затова ще трябва да бъде доставена резервна гума от Германия“, се казва в туита.

В понеделник Бербок пристигна с двучасово закъснение в Джеда, Саудитска Арабия, поради техническата неизправност.

Тя не е първият германски официален представител, оказал се принуден да прави непредвидени спирки заради проблеми със самолетите на Луфтвафе, отбелязва ДПА

През ноември 2018 г. ербъсът „Конрад Аденауер“ на военновъздушните сили трябваше да се върне с тогавашния канцлер Ангела Меркел и тогавашния финансов министър Олаф Шолц на борда, след като те бяха излетели за участие в среща на върха на Г-20 в Буенос Айрес.

През октомври 2018 г. гризачи прегризаха важни кабели на същия самолет по време на спирка в Индонезия.

През декември 2016 г. тогавашният министър на отбраната Урсула фон дер Лайен беше блокирана напът за Мали заради компютърна неизправност на нейния самолет „Ербъс А340“, с който летеше.

Четете още

Избор на редактора