Сблъсъкът на лидерите. Партиите избраха водачите си на листи

Партиите избраха водачите си на листи 6 дни преди да изтече крайният срок в ЦИК. Лидерите на различните формации застават начело в една, а в някои партии и коалиции – и в по две листи.

Вождът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде водач в 25-и избирателен район в София, както и в Пловдив. В 23-ти МИР начело застава Румен Христов, а Тома Биков – в 24-ти избирателен район.

Във Варна листата на ГЕРБ ще води Даниел Митов, а във Велико Търново – Костадин Ангелов.

Коалицията „Продължаваме Промяната – „Демократична България” също определи своите водачи: Кирил Петков застава първи в 23-ти МИР в София, в 24-ти водач ще бъде Христо Иванов. Христо Петров – Ицо Хазарта, застава начело на 25-и избирателен район. Асен Василев ще бъде водач в Хасково.

В ДПС председателят на партията ще води две листи – в Кърджали и Шумен. Делян Пеевски също ще оглави двете си любими области – Благоевград и Пазарджик. Лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов застава начело във Варна и в 25-и избирателен район в София.

Именно там се очаква лидерски сблъсък между няколко партии, защото и председателят на БСП Корнелия Нинова оглавява листата на левицата там.

В другите два района в София начело застават Христо Проданов и Георги Свиленски. В Пловдив водач ще бъде Кристиан Вигенин, а във Варна Борислав Гуцанов.

Лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов се очаква да бъде водач в две листи, така както Тошко Йорданов и Станислав Балабанов. Все още обаче се уточняват в кои избирателни райони.

Стефан Янев – председателят на „Български възход”, ще бъде водач в 24-ти избирателен район в София и Пловдив.

Четете още

Избор на редактора