Световен рекорд на Гинес по лицеви опори за час

Нов световен рекорд в лицевите опори бе поставен от 33-годишен в Австралия с 3206 за един час, съобщиха от Световните рекорди на Гинес.

33-годишният Лукас Хелмке направи серии по 53 лицеви опори в минута. Той ги раздели през 30 секунди, като се стремеше да завърши 26 лицеви опори във всяка.

Лукас леко надхвърли тази цел, постигайки среден процент от 26,7 лицеви опори на всеки 30 секунди. Баща на 12-месечно момченце, счетоводителят Хелмке постави рекорда в кварталната си фитнес зала в Бризбейн.

Той детронира своя сънародник Даниел Скъли, който държеше титлата от миналата година с 3182 лицеви опори за час. Както каза Хелмке пред комисията за световните рекорди на Гинес, неговата мотивация е била да покаже на сина си, че „нищо не е невъзможно“.

Всяка лицева опора е трябвало да бъде безупречна, за да отговаря на изискванията за официален световен рекорд. Австралиецът е държал тялото си изправено, без да огъва коленете и кръста си по време на издигане, докато лактите му образуват ъгъл от 90 градуса по време на потапянето.

Въпреки че имаше дисквалифицирани 34 лицеви опори за неправилна стойка, Хелмке продължи да чупи рекорда. Необходими са му били две до три години, за да достигне върхово физическо състояние.

Четете още

Избор на редактора