Свиленски: Само за месец служебният кабинет върна модела на ГЕРБ и ДПС

Колегите от ГЕРБ трябва да се въздържат от коментари и квалификации, защото българите още помнят тяхното управление и всички нередности. Служебното правителство само за месец успя да върне модела на управление на ГЕРБ и ДПС. Това заяви пред БНТ Георги Свиленски.

Социалистът призова служебния премиер и министрите му да не внушават, че държавата е в хаос и няма пари, защото това не било вярно.

Според Свиленски най-силният елемент на правителството на Кирил Петков бил социалният- само за седем месец управляващата коалиция вдигнала средно със 167 лева пенсиите.

Свиленски обори и думите на финансовия служебен министър Росица Велкова, която по-рано днес заяви, че бюджетът не можело да се актуализира заради липса на преизпълнение на приходите. Според Свиленски пари в хазната на държавата имало. Трябвало само да се съберат и да се дадат на хората.

Бившият шеф на парламентарната група на БСП напомни, че Росица Велкова е била заместник финансов министър в предишното управление и че всички политики са съгласувани с нея.

Четете още

Избор на редактора