Свлачище тръгна край „Албена“, спасиха двама, издирват още хора

Свлачище изправи на пръсти почиващите в КК „Албена“ днес. Ресторант „Моби Дик“ стигна до морето. Земна маса и дървета затрупаха двама души. Пристигналите на място екипи са извадили мъж, чиято кола е била паркирана в района.

Спасителите са се добрали и до жена, затисната между две хладилни витрини от заведение, което е било пометено. В района има затрупани коли и каравани.

Мъжът е настанен във варненската болница „Света Анна“ с наранявания на меките тъкани, без счупвания и други сериозни травми. В по-тежко състояние е жената, която е в МБАЛ-Добрич и е в реанимация.

„Свлачището е стигнало до плаж на север от курорта „Албена“. Двама души са спасени“, съобщи директорът на пожарната главен комисар Николай Николов.

„Сигналът за инцидента е получен в 10:34 часа тази сутрин. Затиснати са били мъж и жена. И двамата са транспортирани в болница без опасност за живота. Жената е стравма на долни крайници. По данни на пострадалите и на очевидци, заведението току-що е отворило и в него не е имало други хора. Свлачището е засегнало само един автомобил“съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Добрич комисар Дарин Димитров.

Други 17 автомобила, собственост на плажуващи, са блокирани. Те са паркирали в нарушение на заповед на кмета на Община Балчик Николай Ангелов, която забранява достъпа на превозни средства в района.

„Екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“ от Албена и Балчик са на място и издирват други затрупани хора“, съобщават от Община Балчик на своята фейсбук страница.

При свлачище на същото място през 2003 година загинаха собственикът Христо Господинов и главната му счетоводителка Дора Христова, припомня Дарик.

Четете още

Избор на редактора