СДС срещу Зарков: Гони ни за политическо отмъщение

Крум Зарков започва предизборната си кампания за председател на БСП на гърба на СДС. Това е политическа атака срещу опозицията в България, в навечерието на парламентарни избори. Така от ръководството на СДС коментираха идеята на служебния министър на правосъдието Крум Зарков сградата на СДС на „Г.С. Раковски“ 134 да бъде дадена на европейските делегирани прокурори, за която ekspresso.bg писа.

Лидерът на СДС Румен Христов разясни на среща с журналисти във връзка със скандала, че сградата наистина има нужда от спешен ремонт.

„Когато Кирил Петков бе премиер, имахме разговори. Обсъдено бе положението и с областните управители да се намерят наематели, с които да е възможно СДС да съжителства, като вземе под наем един етаж – каза той. –  Тази сграда е символ на промените и на прехода. Виждаме заговор за политическо отмъщение. Интересно, как Зарков ще настани европейските прокурори в сграда, която се нуждае от ремонт и е опасна за обитаване. Толкова ли няма ли други сгради, които да се предложат на европрокуратурата“.

От ръководството на СДС обясниха, че в последните около шест години са се появили множество проблеми със сградата –  парното е спукано, дограмата е от 1968 г., половината от прозорците не се затварят, фасадата се руши.

„През годините от СДС сме искали да направим ремонт за сметка на наема, който плащаме, но областната управа така и не позволи такова нещо – каза Румен Христов. – Нашето желание е да се изнесем временно оттук, да се направи ремонт, и да имаме един етаж, за който да плащаме наем“.

 

Четете още

Избор на редактора