Семерджиев не помни нищо от катастрофата, нито от бягството

Георги Семерджиев не си спомня момента на катастрофата на бул. „Черни връх“ на 5 юли, когато уби две жени. Не помни и как си е тръгнал от мястото на сблъсъка на 17-ата секунда.

Спомените му са от момента, в който на следващия ден полицията е отишла в дома му, за да го арестува. Това е заявил подсъдимият за катастрофата пред адвоката си Мирослав Христов, разказа защитникът пред журналисти минути преди състав на Софийския градски съд да даде официален ход на делото срещу Семерджиев.

Първоначалната версия на бившия футболист бе, че е бил отвлечен, а днес адвокатът му посочи, че той нямал спомени от сблъсъка, за който е подсъдим.

Съдебният състав с председател Стефан Милев отхвърли молбата му делото да бъде прекратено, а обвинителният акт да бъде върнат на прокуратурата заради съществени процесуални нарушения. Съдът отхвърли и друга молба на Семерджиев и отказа да го освободи под домашен арест с електронна гривна.

При катастрофата загинаха две млади жени – Христина Дилева и Хариет Стефанович. Близки и роднини на двете момичета ще бъдат частни обвинители по делото, а роднините на Хариет Стефанович внесоха и граждански искове срещу Семерджиев в общ размер от 1 250 000 лв.

Близките на Дилева също могат да внесат граждански искове, но вероятно ще го направят в отделно производство.

Пострадалият таксиметров шофьор Иван Овчаров, който бе с лека телесна повреда, след като автомобилът на Семерджиев се удари първо в таксито, отказа да претендира за щети и претърпени вреди.

Четете още

Избор на редактора