Смъртоносна буря удари Крит, летището е затворено (видео)

Силна буря връхлетя Гърция и Егейско море през последните 24 часа и взе жертва, а двама се издирват, съобщи БТА.

Циклонът премина през южната част на страната и от тази сутрин е над островите в Егейско море. Силно засегнати са остров Крит, както и Цикладските острови – Тинос, Миконос, Парос.

Петдесетгодишен мъж е открит мъртъв в град Малевизио, област Ираклион, на Крит, където поройни дъждове причиниха големи наводнения.

Заместник-управителят на областта Ираклион Никос Сиригонакис заяви, че тялото на мъжа е било открито от водолази в близост до автомобила му, който бил отнесен от придошлите води.

Същевременно спасителни екипи в Ираклион се опитват да се справят последиците с наводнението, което е отнесло най-малко още девет автомобила в крайбрежните зони Агия Пеласгия и Лигария, където пътищата са се превърнали в реки.

Една жена е била спасена, след като пожарникари успели да я извадят от автомобила й, който накрая бил отнесен в морето.

Други двама души са обявени за изчезнали, съобщи пожарната служба, цитирана от АФП.

Летище „Никос Казандзакис“ в Ираклион ще остане затворено заради сериозните проблеми, причинени от тежкото лошо време, засегнало Крит.

Според началника на летището в Ираклион Йоргос Плиакас, цитиран от cretapost.gr, районите на международното летище в Ираклион са били наводнени и ако то не бъде почистено, „никой не е в състояние да знае кога маршрутите ще започнат отново“ .

 

Четете още

Избор на редактора