Синдикат от 165 белгийци спечели 143 млн. евро от лотария

Група от 165 души от белгийско село спечели общо над 143 млн. евро в лотарията „ Евромилиони“, съобщи Би Би Си.

Жителите на Олмен, в Антверпен, са платили по равно, с цел да си купят билети за лотарията в локалния магазин за вестници. Всеки от тях е спечелил към 868 000 евро.

Говорителят на Националната лотария Йоке Вермоер съобщи, че груповите триумфи не са необичайност в Белгия, само че това е най-голямата групова облага до момента.

Собственикът на вестникарската будка, който от няколко години провежда сходни групови лотарии, описа пред белгийското радио, че му се наложило да повтори новината “ пет-шест пъти „, така като клиентите му не можели да повярват, че са спечелили. Самоличността на печелившите не е разкрита.

Това не е най-големият джакпот в историята на “ Евромилиони “ – през юли един състезател от Обединеното кралство завоюва 195 млн. паунда. Месец по-рано английска двойка от Глостър завоюва 184 млн. паунда.

Лотарията “ Евромилиони “ се провежда в девет европейски страни: Белгия, Франция, Обединеното кралство, Испания, Португалия, Ирландия, Австрия, Швейцария и Люксембург. Печелившите цифри за вторник бяха 12, 20, 25, 26 и 27.

Четете още

Избор на редактора