Синът на панагюрския кмет пак е в ареста. Заплашил с пистолет депутат

Синът на кмета на Панагюрище е задържан днес заради заплахи срещу депутат от „Възраждане“, съобщава Би Ти Ви. Полицаи са задържали Иван Белишки в София, след като по-рано през деня от партията обявиха, че народният представител Стоян Таслаков е бил нападнат с пистолет.

От „Възраждане“ подчертаха, че това е вторият депутат на политическата сила, който е заплашван с убийство от Белишки. От партията обаче не посочиха кой е другият народен представител, но допълниха, че многократно са сезирали МВР и прокуратурата.

Самият Таслаков използва профила си във „Фейсбук“, за да обяви, че е добре. „Справих се с нападателя. Той има повече поражения. Нищо ми няма“, написа депутатът.

По-късно Би Ти Ви разпространи кадри как Белишки се качва в линейка с белезници. Видимо той имаше наранявания по лицето. Очаква се след преглед в болница той да бъде отведен в полицейско управление.

Белишки отрече да е заплашвал Таслаков. По думите му депутатът го ударил, а след това маскирани мъже са се включили и също са го удряли.

Депутатът от „Възраждане“ за втори път се замесва със скандал с кмет от ГЕРБ, какъвто е бащата на Иван Белишки – Никола Белишки. През ноември м.г. кметът на Стамболийски Георги Мараджиев беше арестуван, след което обвини Таслаков, че е подал сигнал срещу него, защото е издала заповед за събаряне на „част от неговата незаконно построена къща“.

Това не е първият сблъсък на Иван Белишки със закона. Той бе задържан през април м.г. за палеж на чужд имот – сухи треви и храсти в кюстендилското село Ломница, и нападение над полицай. Служители на пожарната потушили огъня, спасена от пламъците е 50 дка гора. При ареста Белишки бил въоръжен с пистолет и нож, съпротивлявал се и успял да причини разкъсно-контузна рана на униформен.

През март 2021 г. пък 21-годишният тогава младеж помете с автомобила си паркирани коли в центъра на Панагюрище, след което се вряза във витрина на магазин. Първо се скри, после баща му лично го заведе да се предаде. Беше пуснат срещу 10 000 лв. гаранция. 2 г. преди това беше задържан и обвинен и за търговия с културно-исторически ценности.

Четете още

Избор на редактора